top of page

FRI ATT FLYGA

På Scen.se

Betyg 4 av 5

Angelika Roberts och Paula Ternström tar oss med på en resa i vårt inre och tar upp ämnen som att använda teater som terapi. De hyllar också kända filmregissörer, David Lynch och Quentin Tarantino i sin pjäs.

 

Föreställningen handlar om att finna mod att våga leva ut sina drömmar och att kunna hitta sig själv. Det finns tydliga influenser av filmer som Thelma och Louise (och jag tycker lite Fucking Åmål också). Trots det har Angelika Roberts och Paula Ternström hittat en egen stil med sin text. Bra skådespeleri och närvarokänsla. Det är avskalat och tjejerna är duktiga. De interagerar också publiken i sitt framförande vilket passar utmärkt. Det är tunga ämnen som de tar upp och det berör. Samtidigt är det med glimten i ögat och nära till humor i allt de gör så det är inte alls svårt att ta till sig det de säger. Detta rekommenderar jag er verkligen att se.

Scenstockholm.se
 

En modern Thelma & Louise om teater och gestaltningsterapi. Om att våga leva sitt liv som man vill bortom samhällets normer och föräldrars krav. Att vara genuin, catching the big fish (Lynch) och fuck you all!

Som vanligt när man ser en föreställning som vill komma en nära så blir det svårt att skriva något bra efteråt. Det har liksom hänt inom en själv och det blir därför rörigt att sätta ord på. Det är klyschigt att säga ”orden räcker inte till” men så är det. Antingen så var jag ovanligt närvarande den här kvällen eller så var föreställningen otroligt bra. Nej förresten, en föreställning blir bara bra om publiken är närvarande och om föreställningen lyckas hålla det greppet.

Utan att avslöja för mycket så hör ni ju själva: Fri att flyga + Thelma & Louise = girl power. Föreställningen genomsyras av ämnen såsom rivalitet, far- dotter-relation och systerskap. Det finns inget jag älskar mer än när rivalitet mellan två kvinnor övergår till vänskap! Många beröringspunkter – rekommenderas för alla som gillar att prova nya vingar.

Martina Rampling

bottom of page